Selamat Datang ke Blog 4Antah , SMKTAD. Harap Cerita Kami Dapat Menghiburkan Anda Semua .
"click-clik link bawah ini - untuk mengetahui lebih lanjut ttg kami -
"

Wednesday, November 10, 2010

moNOpoLY

ngee arie nie .
ramai la gak yg datang sklh .
sbb aya da inform at smua bdak kelas 4 antah , yg arie niew dpt bku teks.
berduyun2 dowg dtg . haha . ingat dowg xrajin . haha .
yes bnyak btol bku teks an ? smpai cm nak patah jew bhu ngan tangan bwk bku teks niew .




lepas tu adew yg men monopoly la . tngok cd la . kita owg dok at bilik tayang . haha syok2 .
tiap2 arie alau leh nak lepak at citu .syok abes!

nie sajew utk hari ini !

Monday, November 8, 2010

lepas exam ma !!

ngee aya xthu la sbnrya nak tulis apew ? tapi bnyak pix kita owg yg aya bnyak letak . haha .


nie la aya . nur izzati .
yg tlg captured gmbr kowang n update blog !

cerita kami !

disini aya lupa la tarikh kite ramai2 borak n mam bersama2 . niew adew la brp pixcha .
nie mase raya ke berape tah .
cuma dak ppuan or geng minah sajew yg poe !
heeh di rumah syikin . laksa .





 nie pixcha kitaowg drumah ckin.
kita owg g raye at umah syikin n wanie sajew .











Thursday, October 21, 2010

EXAM AKHIR THN SUDAH ABIS !

salam .
kowang mesti hapy an exam da abis .
aya thu . exam nie kite ssh nak wat .
kite mula kn komplot perbincangan ,
btol x??
kowang 2.

lepas exam kita hang out sesama nak x ?
hehe . bg ruang blog kite gak .
btol x??
smua xsaba2 nak merdeka an .
tapi minggu dpn mb kita smua kna study blik .
bnyak topic yg blom bncang an ?
kowang jgn ponteng plak .
t aya babab kang !
hahaha .

thn depan kita smua harus sediakan bom , senjate nuklear untk berperang 
dlm SPM 2011 .
thn depan xthu sape yg still kelas 4Antah .
sbb sapew yg nak drop akaun . kna pindah kelas laen .
cyan dowang an .
huhu .
k study smart .

Thursday, August 26, 2010

persembahan !! oh yeah ! khamis




hehe .
kita org dah wat practise ckit pada hari rabu .
hari ni kita org serias .
pada kita org hari yg pling happy sgt .
sebab kita org seharian tak bljar .
hehe . kami mintak maaf ckgu .
pagi tu time ckgu hazlina . dia tngok la latihan kita org .
hehe . kita org wat at pdg pagi smpai ptg lpak at pdg .
kat dewan terbuka ramai org . ada yg wat persmbhn  la .
pastu ada derma darah fom6 .
dalam dewan besar ada trial-SPM .
so kita org duduk kat padang .
haha pagi2 mmg la angin best . sejuk je.
tngok bila dah start tengahari . fuh panas plak .
kita org berlatih at area padang dan astaka .
haha pnat sgt lpas rehat . kita org rase tak ada wat latihan .
borak-borak .



akhirnya . masa yg ditunggukan dah hampir tiba .
kita org semua prgi tuka baju . hehe .
dah abis tu hujan la plak . kita org redah dari astaka prgi dewan terbuka .
hehe daftar la plak .
msa yg pling bngang , si amir tak datang2 lagi .
fuh pnat nak tunggu dia n call dia .



hehe . tak banyak kelas yg masuk .
fom4 , ada kelas rk1 ,rk2 ,melewar dan antah je.
so dah tiba giliran kita org . kita org dengan nervous .
dengan semangat yg cekal . kita org wat yg terbaek .
enjoy habis la ;
happy sangat .



harap maaf video kami tidak jelas .: mcm biasa rakam pakai handphone saja

video

hari yg lepas ! rabu ! 25-08-2010





 hehe , maaf sebab ada hal
tdak dpt post pada hari yg sama .
pada hari rabu .
kita org bncang nak wat practise .

time waktu pjk . kita org baru wat step .
lagu xhafal lagi .
time pjk , n ekonomi kita org practise .

ptg2 plak . kita org stayback .
bdak2 ni balik rmah dlu . amik moto bru dtg sklh .
lama la gak tunggu bdak ni.
janji kul 2.30p.m .
tpi dtg kul 3 . hehe .
apa la nak jdi.
smua bz pikir pasal step .
huru hara la gak .
wlaupon gaya simple . okey la tu kan ?
 hari pon semakin hampir . bru kita org serius nak practise .

smua dah selesai . wlapon klam kabut la gak .
p ada la gaya .
pastu kul 5 p.m smua blik .
blik umah melepaskan penat lelah ??
apa lagi tidor ar ....
video
video video
kat bawah nie adew video .
harap maaf kami rakam guna handphone saje

Tuesday, August 24, 2010

huhu denda ?? penat sangat . !

salam dihulukan ,,

apa khabar semua ..
apew cerita . penuh x puasa kali ni ?
hehe disini , izati . yg salu pnat menaip post  tok blog klaz .
i nak ckp ni . hri ni i haus sgt . dah la tngah pnas terik ,
smbil on9 . i ngah layan you tube tngok tarian tok persembahan kita .
cari step la .
kowang la wat i haus ni . alau kowang dgr ckp i mzt i xdew nak haus ,
sik terpekik terlolong n kowang niew .
huhu . hilang da suara .

hehe mase petama . klaz b.i . ckgu mimi ajar . makin lama . smua da lentok kpla at meja .
hehe dgn memahami kita org , ckgu mimi tak bagi kerja sklh yg bnyak .
so kita org apa lagi tidor ar .hehe .
time bm zati n wawa prgi bodek ckgu hazlina . nak wat latihan tok persembahan lagu rakyat .
fuh . akhirnya ckgu kasi . kita org practise . hehe ckgu subra pon baek hati . dye bgi kita org rehat bljar math .
so kita org bncang2 .. 

kita org sepakat amik lagu rakyat iaitu kurik kundi .pnyanyi siti nurhaliza .
haha pnat tol an . gaya xdew lagi . nyanyi apatah lagi . ngee smua xwat pape.
sok mb bwu nak start latihan nyanyi . n wat gaya menari .
nggee. last minute beb !! 
kowang sekalian jgn lupa sok . stay back smpai pkul 5 .
lusa da persembahan . huhu . agak2 berjalan lancar x ?

smpai rehat kita org practise . huhu ,
ada sikit problem nyaris2 tuka lirik .
mara saje si aishah ur . 
kita org nak tuka lirik .
ngee jgn mara sha t cpat tua , da xlawa muka lagi .

pas rehat , waktu sc . dak laki separuh xmsuk makmal . apew lagi serong la agaknya .
ckgu rosshilah mara sgt2 .
kpd dak2 serong iaitu , syafiq farok , shafiq adnan , zul shafiq . izzul iman . firdaus . najmi . zariq,
shahid , razif , fahami , fahmi . qayyum , afiq , . 
zati dah pnat ajak korang g makmal . tpi korang xnak gak an ??
huhu apew yg bule zati buat an ??

time sejarah , just syafiq farok n shahid je yg msuk ,
yg laen serong .
lama2 nak abis tu , ckgu roshillah dtg . dye msuk klaz pgill dak2 ni .
n then yg serong tu lpak at klaz 4 kursiah .
abis yg semua serong tu kna beratur pnjang prgi blik ckgu adam malik .
haha xthu la apa yg dowang kna ??
cubit ? rotan ? 
last sekali , kita org mmg simpati .
lean kali dgr ckp kita org k . msuk klaz . !

harap smua dpt hadir esok .
jgn poteng2 klaz , hafal lagu , n tarian kowang .
harap semua stay back .

Monday, August 23, 2010

PAsal kumbang ! huru Hara jdinya ??

hehe , assalamualaikum .
hari semakin dekat dgn persembahan ur !
haha mmg kita owg xwat papew pon dgn persembahan tu ..
xsiap papew pon .
kowang nak tlg x??
hehe .

mase awal pagi ckgu bagi kuiz tok blm merdeka .
hehe mmg la mencabar wlaupon senang ,
kowang dpt jawab kew ?
smua adew 31 soalan .
pnat lelah dah dguna tok wat kuiz tu .
hehe .

arie time math blajar bb circle .
lama tngah bljar tu , labu ckp at zati yg kat baju fadz adew kumbang ,
terkejut zati . trus zati trus jauh dri fadz . n then dgn semangat cekal ,
zati buang gak kumbang ur dari bju fadz . jatuh , 
kita owg wat jahat , soh firdaus amik kumbang ur n then labu balut bagi at syira yg ska tidow tu .
xpi syira soh zura bkk. opocot ! kuar kumbang ,
klam kabut si syra ur . kecoh2 ..
 then kumbang ur adew at kerusi shahira ,
dye buang . jatuh kat beg wong .
haha smua pgg kaen .
takot msuk dlm kaen . syira la yg paling kecoh .
kita owg bantai tergelak . nak pecah prut la agaknya .
hehe sir subra ajar kat dpn , agaknya dye perasan x apew yg kita owg wat ,
kita org mintak maaf ye ckgu subra ,


iskh2 arie kita owg wat experiment ttg light .
guna concave n convax lens.
hehe ,
best la gak bb adew bayang2 ,
hehe .

horey semoga kita smua akan berjaya tok persembahan tu okey ,
wsalamm.....

Sunday, August 22, 2010

chaiOK kowang !

hyep ! 
hehe  cuti minggu da abis .
sok da kna poe sklh.
harap korang smua tak mngantok okey .
hehe aku thu kita smua hero dlm klaz bila bab tidow.
selamat kembali ke sklh .
esok juga 13 hari kita puasa .
harap kowang smua pnuh puasa dan prgi terawih .

Friday, August 20, 2010

oH tidak !! hari persembahan makin dekat !!

Hai kawan-kawan

sudah bnyak kali kita owg wat persiapan last minute .
bnyak benda yg xsiap ..
walaupon ini persembahan pertama kitaorg ., 
xpernah kita owg nak amik iktibar .

lagu rakyat kita org xjumpe lagi .
lagu seniman p.ramlee tu lagu rakyat juga kew??
berilah cadangan .
ckgu hazlina bagi cadangan nyanyi lagu randai .
tpikn  kita org cari xjumpe ??
adoe aii ..

izzati , rose n mastura msuk sajak .
aishah msuk menulis esei .
yg lain msuk drama or lagu rakyat .
hehe . pening kepala nak memikirkan smua tu .

huhu  kelaz 4antah sila la beri kejersama ..
klau bekerjasama pasti kita smua akn wat yg terbaik .

rabu-25.08.2010
sajak -  zati ,rose , mastura

khamis-26.08.2010
lagu rakyat - sesetengah .

jumaat-27.08.2010
menulis esei - siti aishah .

1 setember 2010 
drama- sesetengah

harap persembahan kami akan berjaya dan berjalan dgn lancar .
harap pembaca sekalian memberi dorongan kepada kami semua .

assalamuaikum .

Wednesday, August 18, 2010

18-8-2010 . hari bezday shyazwani ,

assalamualaikum ,

hyep kpd pembaca skalian ,

puasa da msuk arie ke-8 , pnuh tak puasa kowang ?
cukup tak prgi terawih .,
kita berpuasa setahun skali saja .
so perbanyakan la ibadat kita .

hri ni tak ada pjk ,
ckgu rosshilah yg relief , ajar scince .
tiap relief , msti ckgu rosshilah yg ganti , demi mghabiskan topic2 sc .
haha wlaupon agak fedup ,. tapi kita owg belajar gak .
azam kita prgi sklh demi menuntut ilmu ,
mak ayah kita sekolahkn kita untuk kita jdi pndai n bantu dia pda msa hadapan .
so kwn2 jgn hampakn pesanan ibu bapa anda ye ,.

selaps rehat , ckgu subra dgn misai dia msuk ke klas untuk mngajar math ,
ade dak ni yg smlm tak siap keja , ckgu wat spotcek keja sklh dowang ni .
time tu ada pngawas , msuk kls pnggil hani , wong hoi keen n izati utk interview pengawas .
dowang sgt mengelabah , tpi kita org sokong mereka . 
selepas temu duga , mcm2 la dak ni tnya apa yg jdi ,
zati nak nagis je rase . hehe . ada yg kna nyanyi lagu n.9 la ',
kna tnya nama pnuh raja n menteri besar n9 la , tergagap la nak jawab .
n kna nama pnuh pengetua , penolang hem n pnolong kanan .. haha adew yg xdpt jwb .
ngee .. smoga berjaya korang .

hari ni ada kokurikulum , wlaupon bln puasa .,
kowang prgi tak ? harap kowang rajin la prgi mnmbahkn markah koko ye.

hari ni nape la dak laki dgil ?
pnat zati n mastura sapu smpah pg tdi .
p kowang bling2 smpah ,
naik angin si zati ur ,
haha mmg zati sbar . alau lgi sekali terjadi .. singa la jwabnya , haha

n kepada nur shyazwani Bt Azmar
SELAMAT MENYAMBUT ULANG TAHUN KELAHIRAN YG KE-16 THN ,
smoga , kmu bahagia dsmpng family , n kwan2 .
smoga pnjang umur n berjaya dlm hdop .
and smoga ko dpt berjauh dgn kain busuk ko !
haha .

k .assalamualikum.

Tuesday, August 17, 2010

17/8/10..hari pling mengantok!!

ha!! nak tau kenapa mengantok???
ahaha...ni semua mungkin sebab berpose la...
pose ke???hahaha...yang pompuan tu mcm la pose an...
hahahahhaha...
yang peliknye kiteowg ni,time blajar punye la mengantok!!!
bile cikgu tak ada kami la hero!!haha hilang ngantok poit!!
kan best lau at skolah tak belajar...tak de laaa mengantok...

ha!minggu depan semua budak2 kelaz kene
masuk pertandingan menyanyi lagu2 rakyat!!!perh!
kesian dowg...hahahah...lagu pe erk dowg nak nyanyi???
lagu watimang landak pown best gak an???
hahahha dak2 pompuan yang nyanyi lagu uh,
tgk2 pas nyanyi lagu watimang landak ramai lak
mat2 tengganu masuk meminang dowg!!!hahhah...
cepat dowg naik pelamin!!hei!ape aku melalut ni...
tapi nak ke dowg nyanyi???
lagi2 dak2 lelaki tu???
dak pompun sebok pilih lagu,dak laki???
hey...dowg ni suke betul dengar cikgu membebel an...
hey..........

Wednesday, August 11, 2010

berMula nyA cEriTa aNtah anD fAMILy


blog ni di buat sebenarya saje untuk jadikan
 kenangan kami semua..
kami akan hanya ade bersama untuk 2 tahun sahaja..jadi blog ni harap2 dapat
jadi ikatan kami semua wlaupown dah abis skolah nanti...insya-allah..
cerita pasal "kami" SIAPA kami????
ha!!!kami laaa... budak2 4ANTAH yang agak mereng2 cikit tu.mula-mula wujudnye 4antah ni,
perh!!! macam2 hal jadi poit..
bukan main ramai cikgu yang hilang sabar dengan kelas 4antah...giler famous 4antah ni time awal tahun...
tak pat nak wat ape la time uh an??masing2 baru kenal...sape2 yang bengang time uh,boleh sabar je laaa...tak leh nak wat
pape lagi..t lau cakap lebih2 haaa mampus sikit pown dowg sume tak peduli...
ape dowg kisah...!!